Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β’ 30, 15233,
Χαλάνδρι, Αττική

+30 211 015 6812
info@cardeamedical.gr
Edit Template

Η επιστημονική μας ομάδα

Δρ. Κωνσταντίνος Στρατάκης

Γενετιστής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989), καθώς και κάτοχος Διδακτορικού από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (1994). Εκπαιδεύτηκε στο Παρίσι (hôpital Cochin) και τελικά στο Georgetown University (Ουάσινγκτον), στην Παιδιατρική, την Ενδοκρινολογία, και την Ιατρική Γενετική (1988, 1990-1996). Μέχρι το 2020, κατείχε τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και του Επικεφαλής του τμήματος Ενδοκρινολογίας και Γενετικής, του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD), ενός από τα μεγαλύτερα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (ΝΙΗ) των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών (1993-2021) στο ΝΙΗ, ο Δρ. Στρατάκης ανακάλυψε νόσους, γονίδια, και νέες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες, και έλαβε πολλά βραβεία και διακρίσεις και ως Μέντορας αφού εκπαιδεύτηκαν στο τμήμα του περισσότεροι από 200 επιστήμονες και υπότροφοι από όλο τον κόσμο, και από την Ελλάδα. Μαθητές του είναι τώρα Δ/ντές προγραμμάτων ή καθηγητές ενδεικτικά, στις ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό, Αυστραλία, Κίνα, και φυσικά στην Ελλάδα. Ο Δρ. Στρατάκης έχει λάβει πολλά βραβεία, 2 τιμητικά διδακτορικά διπλώματα από τα πανεπιστήμια της Λιέγης (2013) και της Αθήνας (2018), και εξελέγη και πρόεδρος της Εταιρείας Παιδιατρικής Έρευνας των ΗΠΑ (SPR, 2018-2019). Έχει διατελέσει καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Georgetown και της Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπως επίσης και Επισκέπτης Καθηγητής σε δεκάδες ακαδημαϊκά κέντρα ανά τον κόσμο. Είναι αρχισυντάκτης κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών, κατέχει 5 ευρεσιτεχνίες, και είναι συγγραφέας 800 και πλέον δημοσιεύσεων, καθώς και βιβλίων και άλλων επιστημονικών συγγραμμάτων. 

Το 2021 ο Δρ. Στρατάκης ανέλαβε τη θέση του Δ/ντή στη Γενετική και Ιατρική Ακριβείας στο ΙΤΕ (ΙΜΒΒ, Ηράκλειο, Κρήτης) και παράλληλα συντόνισε τις προσπάθειες και την ηγεσία ενός νέου Ινστιτούτου της εταιρείας ΕΛΠΕΝ στην Αθήνα (2021-24). Παράλληλα είναι συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Μοριακή Ογκολογία 2022-2025) και Δ/ντής τοθ Ιατρείου Κλινικής Γενετικής του Νοσ/μειου Ε. Ντυνάν στην Αθήνα.

 

Ειρήνη Λουίζου, MSc, PhD

Βιολόγος, Εργαστηριακή Γενετίστρια ErCLG

Η  Δρ. Ειρήνη Λουίζου είναι υπεύθυνη του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας του διαγνωστικού κέντρου CARDEA MEDICAL.

Έχει πτυχίο Βιολογίας από το ΕΚΠΑ και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) Ιατρικής Γενετικής από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στη Γενετική Ανθρώπου.

Από το 2016 κατέχει το τίτλο Ευρωπαϊκής Εργαστηριακής Γενετικής (ErCLG) ενώ παράλληλα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων (ΠΕΒ) και του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος (ΣΙΓΕ). Είναι πραγματογνώμονας σε υποθέσεις πατρότητας και δικανικής γενετικής του Πρωτοδικείου Αθηνών και Τεχνικός Εμπειρογνώμονας του ΚΟΠΠ(Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Κύπρου). Διαθέτει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά περιοδικά (PUBMED ID:    32234917).

Έχει ειδικευθεί στη χρήση σύγχρονων τεχνικών Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση.( Sanger Sequencing, Real TimePCR, Next Generation Sequencing, Microarray technology- SNP based, Clinical Exome Sequencing)

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από το 2006 σε εργαστήρια Μοριακής Γενετικής και ασχολείται συστηματικά τόσο με τον σχεδιασμό και την εργαστηριακή εφαρμογή των πρωτοκόλλων όσο και με την αξιολόγηση γενετικών δεδομένων. Τα πεδία που δραστηριοποιείται αφορούν τόσο στη Μοριακή Γενετική (προγεννητικός και μεταγεννητικός έλεγχος του εμβρύου και γονέων, έλεγχος φορείας μονογονιδιακών και άλλων ασθενειών, δείκτες θρομβοφιλίας) όσο και τη Μοριακή Μικροβιολογία (ανίχνευση και τυποποίηση του ιού HPV, μοριακός έλεχος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, ποσοτικός προσδιορισμός ηπατίτιδας και μοριακή ανίχνευση ιών και μικροοοργανισμών σε πολλαπλά υποστρώματα). Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής Μοριακών τεχνικών και στη Μοριακή Ογκολογία (Μοριακή ανίχνευση βιοδεικτών).

 

Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως Υπεύθυνη εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής με βασικά καθήκοντα την εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου, την εκπαίδευση του προσωπικού ευθύνης,  την εξασφάλιση ποιοτικών αποτελεσμάτων στο σωστό χρόνο καθώς και την εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα Σωστής Εργαστηριακής Πρακτικής. (Good Laboratory Practice).

Εμμανουήλ Βουράκης, MRes

Βιολόγος

Ο Εμμανουήλ Βουράκης είναι Βιολόγος, με εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία.

Έχει πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στα Βλαστοκύτταρα και την Αναγεννητική Ιατρική (Stem Cells and Regenerative Medicine) από το Πανεπιστήμιου του Newcastle upon Tyne.

Έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στα Τμήματα Βιολογίας και Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ κι από το 2019 εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα σε εργαστήριο Μοριακής Γενετικής καθώς και σε εργαστήριο Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας.

Έχει εξειδικευτεί σε τεχνικές απομόνωσης γενετικού υλικού, Real Time PCR, PCR, στην αξιολόγηση και την έγκριση αποτελεσμάτων καθώς και στη χρήση αυτοματισμού και αναλυτικών συστημάτων (Siemens, Abbott, Roche) και στην επίλυση βασικών τεχνικών προβλημάτων.

Αικατερίνη Καρασαβόγλου

Κυτταρολόγος & Επιστημονικά Υπεύθυνη Κυτταρολογικού Τμήματος

Η Ιατρός Καρασαβόγλου Αικατερίνη είναι Κυτταρολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κυτταρολογικού Τμήματος της Cardea Medical.

Είναι  απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1992) και απέκτησε την ειδικότητα του Κυτταρολόγου στο Πανεπιστημιακό Παθολογοανατομικό – Κυτταρολογικό τμήμα του Π.Π.Ν. Ιωαννίνων (1999) και από το 2000 διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην Πρέβεζα.

Από το 2017 έχει διατελέσει Επιστημονικά Υπεύθυνη σε μεγάλα Κυτταρολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, μεταξύ των οποίων:

Πολυιατρείο LABSOLUTION –ΦΙΛΟΛΑΟΣ ΚΡΟΤΩΝ από το 2017 έως το 2019.

Διαγνωστικό Κέντρο  ACCESS TO GENOME (ATG) από το 2019 έως το 2023.

MEDISYN-Συνεταιρισμός Βιοπαθολόγων Ελλάδος από το 2023 έως και σήμερα.

Ελένη Ζαφειροπούλου

Βιοπαθολόγος

Η Δρ. Ελένη Ζαφειροπούλου είναι αριστούχος απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Βουκουρεστίου Carol Davila (2011). Η ιατρός το 2013 ξεκίνησε την ειδικότητα της στο Γ.Ν  Ασκληπιείο Βούλας στο τμήμα Βιοχημείας. Εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Γ.Ν.Α., στον Ευαγγελισμό από 2014-2015 και κατόπιν συνέχισε την εκπαίδευση της στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα στο παθολογικό τμήμα από το 2015-2016. Συνέχισε την ειδικότητα της στο μικροβιολογικό και αιματολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. Γ.Γεννηματάς από 2016-2018 όπου ολοκληρώθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών το 2019.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης της, έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων με σκοπό την κατάρτιση και τη συνεχή ενημέρωση της στο πεδίο της Ιατρικής Βιοπαθολογίας.  Το 2019 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής και διορίστηκε στη θέση του επικουρικού ιατρού στο  Γ.Ν  Ασκληπιείο Βούλας στο αιματολογικό τμήμα από 2020-2023. Από το 2023 έως και σήμερα εργάζεται στο μικροβιολογικό τμήμα της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιασώ ως Ειδικός Ιατρός Βιοπαθολόγος.

Shopping Basket